Arbore

Scurta descriere

Institutul de Biotehnologia Plantelor Timișoara este o organizație științifică independentă și non-profit, fondată în anul 1997, cu sediul în Timișoara. Echipa institutului este formată din cadre didactice de la USV Timișoara, personal de cercetare și specialiști în domeniul biologiei, geneticii teoretice și aplicate și biotehnologiei. Scopul principal al organizației este de a promova informațiile și rezultatele științifice din domeniile biotehnologiei, ingineriei genetice, geneticii și protecției mediului, prin programe de cercetare științifică de interes național și organizarea de evenimente precum simpozioane, conferințe și cursuri postuniversitare de specialitate.

In cadrul activităților sale, Institutul de Biotehnologia Plantelor Timișoara acoperă diverse domenii, precum biotehnologia, peisagistica, horticultura și silvicultura. Cercetarea în biotehnologie combină biologia cu tehnologia, pentru a dezvolta soluții inovatoare în domeniul medicinei, alimentației, energiei și mediului. Cercetarea în peisagistică se concentrează pe crearea de spații verzi armonioase și funcționale pentru uzul uman, în timp ce cercetarea în horticultură se axează pe dezvoltarea și îmbunătățirea culturilor și tehnicilor horticole pentru obținerea unor recolte mai mari și mai sănătoase. Cercetarea în silvicultură se concentrează pe îmbunătățirea gestionării și cultivării pădurilor, prin studii științifice.

Prin activitățile sale, Institutul de Biotehnologia Plantelor Timișoara își propune să sporească cunoașterea publicului larg și a specialiștilor din aceste domenii, contribuind astfel la dezvoltarea științifică și tehnologică în România și în lume.

Despre noi

Ce suntem?

Institutul de Biotehnologia Plantelor este o asociație științifică independentă, cu caracter nepatrimonial, non-profit, regională

Cine suntem?

Cadre didactice de la USV Timișoara, personal de cercetare și specialiști în domeniul biologiei, geneticii teoretice și aplicate și biotehnologiei.

Ce ne propunem

Promovarea cât mai rapidă a informațiilor și rezultatelor științifice din domeniile biotehnologiei, ingineriei genetice, geneticii, ameliorării plantelor și protecției mediului.

Activitate

Activitatea se va desfășura pe bază de programe de cercetare științifică de interes national și organizarea de simpozioane, conferințe, cursuri postuniversitare de specialitate.

Anul fondării

Institutul de Biotehnologia Plantelor Timișoara a fost fondat în anul 1997

Sediul

Avem sediul în Timișoara, Calea Aradului, nr. 119
Calea Aradului, nr. 119, Timișoara, România
Telefon: 0729 804 714

🌿 Descoperă secretele Biotehnologiei! 🌱

Abonează-te la newsletterul Institutului de Biotehnologia Plantelor Timișoara și explorează viitorul verde al științei!

Abonându-te, ești de acord cu Politica de confidențialitate.

Date de contact
IBP-Timisoara-logo
Calea Aradului, nr. 119, Timișoara, România
Comunicare
© 2023 - Institutul de Biotehnologia Plantelor Timișoara